Profesionalna rješenja u skladu sa najvišim standardima, u okvirima budžeta za male i srednje tvrke.

VPN (Virtual private Network)

VPN je tehnologija koja omogućava spajanje na IT sustav tvrtke sa udaljene lokacije, putem interneta. VPN puža djelatnicima tvrtke pristup na svoje aplikacije i dokumente od kuće ili sa terena, koristeći bilo koji uređaj (mobitel, tablet, laptop ili stolno računalo)

U praksi se susrećemo sa brojnim implementacijama VPN-a koje nisu izvedene koristeći dovoljno jaku zaštitu. Najčešće se radi o autentikaciji koja koristi samo korisničko ime i lozinku, što se u današnje vrijeme smatra izuzetno nesigurnim te izlaže tvrku riziku od upada u sustav sa Intereta.

Naša tvrka izvodi VPN implementacije isključivo koristeći tzv. dvofaktorsku autentikaciju, gdje je 1. faktor autentikacije već spomenuti korisnički račun i lozinka, dok je 2. faktor token, instaliran na mobilnom uređaju djelatnika.

Opisani dizajn sukladan je svim sigurnosnim stadardima koji su obavezni za banke i financijske institucije. Iako je uobičajeno mišljenje kako je takva tehologije skupa, naša tvrka nudi implementaciju VPN-a koje je cjenovno prilagođena za sve male i sredje tvrtke, a bez kompromisa u aspektu sigurnosti.

Firewall (Vatrozid)

Firewall predstavlja glavni perimetar koji osigurava lokalnu mrežu od prijetnji Interneta. Zadužen je za inspekciju dolaznog i odlaznog prometa na temelju definiranih pravila te štiti lokalnu mrežu od neovlaštenog pristupa. Pružamo uslugu implementacije  firewalla slijedeće generacije (Next Generation Firewall – NGFW) u postojeći informacijski sustav sa slijedećim značajkama:

  • Inspekcija odlaznog i dolaznog prometa
  • IPS – Prevencija od napada sa Interneta
  • Web filtering – Kontrola i blokada pristupa na maliciozne web stranice
  • Antivirus
  • Antispam
  • Podrška za implementaciju sigurnije SSL VPN tehnologije sa dvofaktorskom autentikacijom
  • Mogućnost upravljanja WiFi mreže

Backup – sustav za sigurnosne kopije podataka

Sustav za sugurnosne kopije podataka predstavlja jednu od najvažnijih komponenti bilo kojeg IT sustava ili okruženja, a ujedno je jedna od najčešće zanemarenih kod malih i srednjih tvrtki.

Ulaganje u adekvatan backup sustav osigurava kontinuiranost poslovanja u neželjenim situacijama te omogućuje dostupnost svih poslovnih dokumenata u bilo kojem trenutku.

Naša implementacija backup sustava prilagođena je za male i srednje tvrke, koje uz minimalno ulaganje dobivaju profesionalno rješenje, uz mogućnost verzioniranja backupa po datumima, povratak dokumenata nakon brisanja te pohranu konfiguracija serverskih i mrežnih komponenata sustava.

Serveri (Poslužitelji)

Serveri u malim i srednjim tvrtkama prvenstveno služe za pohranu podataka i smještaj poslovnih aplikacija.

Iz tehničkog aspekta, serveri su računala koja se u mnogočemu ne razlikuju od običnih osobnih računala. Štoviše, moguće je na osobno računalo instalirati serverski operativni sustav i dobiti “server”.

Međutim, razlika između servera i osobog računala, osim operativnog sustava, su hardverske komponente od kojih su sastavljeni. Serveri sadrže znatno robusnije komponente namijenjene kontinuiranom radu, bez gašenja i po nekoliko godina.
Slijedom navedenoga, cijena servera premašuje cijenu osobnog računala i do nekoliko puta, oviseći pritom o jačini komponenti i dostupnim resursima. Upravo zbog toga postoji zabluda kako se radi o jako skupoj komponenti sustava, često nedostupnoj malim i srednjim tvrkama u sklopu njihovih budžeta za IT.

Kada tvrke nabavljaju server, često se radi o jako skupim uređajima koji nikada neće imati opterećenje resursa veće od 10-20%.
Naša tvrka implementira servere u skladu sa potrebama klijenta i njihovih poslovnih procesa, ujedno imajući u vidu skalabilnost u narednih 3-5 godina. Posebnu pažnju posvećujemo realnim potrebama, kako bi izbjegli predimenzioniranje servera i osigurali prihvatljivu cijenu za svakoga klijenta.

Nadzor sustava

Nadzor sustava podrazumijeva praćenje stanja kritičnih uređaja, prvenstveno servera, mrežnih komponenta te sustava za backup. Ukoliko se pojavi kvar neke hardverske komponente, želimo znati da se kvar dogodio prije klijenta, kako bi mogli pravovremeno reagirati.

Ovo se posebno odnosi na periode u danu izvan radnog vremena te vikende i blagdane, kada najčešće nema djelatnika u tvrtci i kada bi neki kvar ili problem mogao proći neopažen. Naša implementacija nazdora sustava osigurava izvještavanje o svim relevantnim događajima putem e-maila, u stvarnom vremenu.

Izvještavanje se pritom ne odnosi isključivo na probleme i kvarove, već obuhvaća i informacije o redovnim aktivnostima sustava, poput uspješno završenog backupa. Dodatno, sustav za nadzor omogućava pregled godinu dana unatrag, pružajući statistiku o dostupnosti, kvarovima i opterećenju svih nadziranih komponenti kroz duži period.

Navedeno osigurava indentifikaciju komponenti koje mogu utjecati na optimalan rad kompletnog IT sustava te planiranje budućih potreba.

Obratite nam se s povjerenjem.

Pošaljite upit